Teufel Airy Sports

Review

De Airy Sports van Teufel doen bijna alles goed. De geluidskwaliteit is meer dan prima (zeker voor sportieve oortjes) en de headphones zitten stevig en comfortabel in je oren. Koppelen met je smartphone gaat makkelijk via bluetooth en via de app is het geluid naar eigen smaak aan te passen. Voor een beetje meer of minder bas bijvoorbeeld. Ik vond dit vaak niet eens nodig. Het geluid is standaard al best goed uitgebalanceerd.
Ik was ook erg blij met het draad van deze ‘draadloze’ oortjes. Je luistert natuurlijk draadloos via bluetooth, maar de earbuds zijn met een draadje in je nek aan elkaar verbonden. Mocht een oortje per ongeluk uitvallen dan hoef je dus niet te zoeken in de struiken. En als je je omgeving even beter wil horen, doe je gemakkelijk beide oortjes uit. De oortjes blijven dan beiden veilig in je nek hangen. Heel fijn! Het draad is verstelbaar dus op je eigen gewenste lengte in te stellen.
Onder de rechter earbud vind je het kleine bedieningspaneel. Hiermee kun je een nummer skippen of pauzeren en het volume aanpassen. Ook dat werkt hartstikke fijn. Na even wennen kon ik zonder te kijken en tijdens het hardlopen alle knopjes prima vinden. Het zit tijdens het sporten ook niet in de weg. Het enige echte nadeel is dat je de Airy Sports moet opladen via micro-USB. USB-C was natuurlijk veel handiger geweest. De accuduur is met 25 uur wel dik in orde. Dat zijn in mijn geval heel wat workouts voordat ‘ie aan de oplader moet.
Een leuk extraatje is de ShareMe-functie, waarmee je samen naar dezelfde muziek kan luisteren. Dan moet je sportmaatje natuurlijk ook een setje Teufel-oortjes hebben. Dat heb ik niet kunnen testen, maar het is in potentie een leuke functie. Het belangrijkste voordeel blijft dat deze oortjes fijn én stevig zitten. Voor het sporten heel belangrijk, maar ook een fijn gevoel tijdens een rustig fietstochtje. De oortjes zijn verder IPX7 waterbestendig, dus een regenbui vormt ook geen probleem. Prima oortjes, goed in balans en voor een faire prijs van 120 euro. Ik ben er heel blij mee!
Gereviewed door Tom Haze