Teufel Motiv Go

Review

De Teufel Motiv Go heeft mij positief verrast! Dit komt met name door het grote geluid in combinatie met het kleine formaat (20 x 11 centimeter). Als je je ogen dicht doet zou je zweren dat de speaker 2 keer zo groot is. Niet alleen qua volume, maar je merkt het ook bij de lage tonen. De bassen klinken veel voller dan je van zo’n portable speaker zou verwachten. Ook op afstand is het geluidsbeeld nog indrukwekkend voor zo’n klein apparaat.
Met de ingebouwde Dynamore functie (knopje op de bovenkant) kun je het geluid zelfs nóg breder en groter laten klinken. Ik ben altijd een beetje sceptisch over die ‘extra superturbo boost’-trucjes, maar dit keer ben ik best enthousiast. Het hangt wel sterk van het nummer af. Soms is het een echte meerwaarde, soms heb je veel liever ‘het gewone geluid’. Het is een leuke functie om mee te spelen en het voegt echt wat toe. Zeker geen gimmick dus.
Het geluid is trouwens niet perfect, de sound wordt namelijk al snel wat wollig. Wellicht komt dit door de focus op de bassen. Zeker bij hogere volumes mis je wat detail en kun je instrumenten bijvoorbeeld minder goed onderscheiden. Het geluid zou ik daarom vooral als ‘fun’ omschrijven. De speaker kan lekker hard en de meeste muziekstijlen speelt hij prima af. Ideaal voor op een feestje, als je wat minder kritisch luistert. Wie qua audio heel veeleisend is, moet sowieso in een ander segment speakers kijken. Met een ander prijskaartje.
Over het design ben ik dik tevreden. Met degelijke materialen en een gewicht van 900 gram is het een steady speaker die je ook zo in je rugtas doet. En gelukkig zijn er geen irritante meeswingende ledlichtjes of andere toeters en bellen. In plaats daarvan een neutrale en moderne look, een spatwaterdichte behuizing en een accuduur die de 16 uur haalt. Daar word ik een stuk blijer van. Enige wens zou nog opladen via USB (C) zijn, dat gaat bij de Motiv Go met een aparte 12V-lader. De speaker is het prijskaartje van 250 euro hoe dan ook zeker waard.
Gereviewed door Tom Haze